ÇENE UCU ESTETİĞİ NEDİR?

Çene ucu estetiği, çenede küçüklük, yetersiz dolgunluk, orta yüze göre daha geride olma veya aşırı uzunluk gibi problemlerin giderilmesi amacıyla yapılan bir ameliyattır. Bu ameliyat, özellikle görünüm açısından çenenin şeklini en iyi hale getirmek üzerine yapılmaktadır. Özellikle genetik olarak veya büyüme çağında çene oluşumunun yavaşlaması veya aşırı hızlı olması, normal estetik bir çenenin oluşumunu engellemektedir. Yapılan bu estetik müdahale ile çenenin istenilen seviyeye gelmesi sağlanmaktadır.

KİMLERE YAPILABİLİR?

- Doğuştan veya dış etkenlere bağlı olarak çenesinde görünüm bozukluğu yaşayan kişiler
- Çenesi ileriye doğru uzun veya geriye doğru giden görünümünden rahatsız olan kişiler çene ucu estetiği için en iyi adaylardır.

ÇENE UCU ESTETİĞİ AMELİYATI ÖNCESİ

Yine pek çok ameliyatta olduğu gibi çene ucu estetiği ameliyatında da sigara içicilerinin en az 2 hafta önceden sigarayı bırakmaları önerilir. Hasta, hekimine kullandığı ilaçlarla ilgili bilgi vermelidir. Özellikle kan sulandırıcı ilaçların ameliyat öncesi kesilmesi veya yeniden düzenlenmesi gereklidir. Düzenli olarak kullanılan ilaçlar varsa bunlar da kontrollü bir şekilde kesilmelidir. Genellikle ameliyattan en az 6 saat kadar önce yemek yemeyi bırakmak gerekir. Saç jölesi gibi kozmetik ürünler kullanılmamalı ve çenede eğer piercing varsa çıkartılmalıdır.

ÇENE UCU ESTETİĞİ AMELİYATI

Kemik dokusu kesilip ilerletilerek uzatma ve öne alma, aradaki fazla kemik dokusu çıkarılarak kısaltma yapılabilir. Ayrıca ameliyat içerisinde implant yerleştirilebilir veya yağ dolgusu uygulanabilir. Çene ucu estetiği içinde işlemler çoğunlukla genel anestezi altında ve ağız içinden yapılan bir kesiyle gerçekleştirilir. Başarılı sonuçları pek çok ülkede kanıtlanmış bu yöntem sayesinde, dışarıdan görüntüyü bozacak herhangi bir yara izi veya ameliyat izi kalmamaktadır.

AMELİYAT SONRASI

Ameliyattan sonra hastalar genellikle aynı gün içinde taburcu olabilirler. Ameliyattan sonra 2-3 gün sıvı diyet önerilir. Bu diyet süresince verilen diyet programına uyulmasına özen gösterilmelidir. Çenenin iyileşme sürecinin olması nedeniyle katı gıdaları çiğnemek oldukça zor hem de hastanın çenesine zarar verebilmektedir. Bu nedenle beslenme şekli sıvı olarak bir süre devam ettirilmelidir. Hastalar 1 hafta sonra sosyal hayatlarına geri dönebilirler.

Cene Estetiği - 1 Çene Estetiği - 2 Çene Estetiği - 3 Çene Estetiği - 4
  • DOKTORUNUZA SORUN